Varför WordPress 3.0 är spännande

WordPress har stampat lite vad gäller uppdateringar sen 2.9 men nu har flitiga PHP-fingrar kodat och trean är på väg. Så vilka huvudanledningar finns det till att vara nyfiken på WordPress version 3?

Woo navigation

Det har länge diskuterats att WordPress uppdatering för uppdatering även börjar lämpa sig som CMS, men vissa fundamentala saker har saknats för det. Woo-Themes har länge gjort fantastiska Premium-teman, eller betal-teman, men deras teman bygger inte bara på form utan även funktion. De har nämligen under en längre tid arbetat fram en egen enkel drag-and-drop-navigering; WooNav. Nu är WordPress ännu ett steg närmre att även kunna ta rollen som CMS direkt ur lådan.

Detta är ett ypperligt exempel på när open-source och näringsliv jobbar gemensamt för att utveckla produkten för produktens bästa. PR-mässigt lär det löna sig för Woo Themes flera gånger om.

Core plugins

I snitt lär varje installation av WordPress ha 5 plugins enligt en av grundarna Matt Mullenweg. Core plugins innebär att man kommer att plocka ut ett antal ”betrodda” eller ”ofta använda” plugins, särskilt i de kategorier där det finns många plugins med samma funktionalitet. Detta har orsakat mycket diskussion och illvilja bland plugins-utvecklare som känner sig åsidosatta, med all rätt, men för användarna är det onekligen bra att få en ”reckomenderad träff” när du söker på ”Twitter plugin” och får 606 träffar.

Andra godsaker är custom backgrounds, bulkuppdateringar av plugins, nytt default-tema (Kirby), förbättringar i Media Gallery, och custom post types. Man börjar även varna för att PHP4 snart inte kommer stödjas längre.

Om du inte kan hålla dig till den officiella releasen så kan du ladda ner den senaste Nightly Build från WordPress och testa.

Wordpress nya standardtema Kirby

2 svar på ”Varför WordPress 3.0 är spännande”

 1. Мой тренер Бородин Сергей Александрович 20.01.1983
  Я отчетливо помню свою первую тренировку :
  все необычно и ново. Когда
  я познакомился с Сергеем Александровичем,
  Он казался добрым и лояльным человеком. На первом занятии, Сергей Александрович на нас не ругался, так как
  мы были неопытны,
  а пытался во все обьяснить и научить. Сергей Александрович
  отвечал на все наши вопросы, рассказывал о том, что футбол – это
  популярнейшая игра,
  которой посвящают стихи, песни, ради нее совершают
  героические поступки.
  На тренировке
  я себя чувствовал спокойно и уверенно. Сергей Александрович Бородин является, прежде всего,
  образованным человеком и личностью,который достиг в жизни определённой ступени. И не слушать то, что Сергей Александрович говорит- просто глупо.
  Мой первый и лучший тренер Бородин Сергей Александрович 20.01.1983

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *